Over ons

Wie zijn wij?

Pluktuin Gewoon Buiten wordt gerund door Lita Kalle, Sven Rommers en Mik Wrekenhorst. Wij (Lita en Mik) wonen sinds september 2016 op dit mooie stukje land in Rijsbergen.

Een lang gekoesterde jeugddroom van Lita was om lekker buiten te kunnen wonen en in de natuur bezig te zijn. Mik wilde als ‘paardenmeisje’ natuurlijk niks anders dan veel land en heel veel paarden. Toen we dit mooie stukje natuur in Rijsbergen zagen, waren we meteen verkocht. In September 2016 zijn we verhuisd en aan de slag gegaan met het project van de paarden en de tuin. Een groot, uitdagend project, maar enorm leuk om mee bezig te zijn.
Ondertussen heeft Sven sinds 2018 het team versterkt en kan met zijn kennis van de sector flink veel toevoegen aan de tuin. Naast alle werkzaamheden op de tuin heeft ieder zijn eigen hobby’s en bezigheden.
Laten we ons even voorstellen:

Lita in de tuin

‘Ik ben Lita, rasechte welzijnswerker met een vleugje landbouwachtergrond. Samen met mijn dochter Mik en haar vriend Sven woon ik in Rijsbergen. In mijn dagelijks leven ben ik sociaal werker en werk ik met allerlei mensen; tegenwoordig werk ik veel met ouderen. Omdat deze doelgroep mij echt aanspreekt, heb ik de opleiding tot seniorencoach gedaan (juli 2019 afgerond). Het dagelijks leven is voor mij erg druk, buiten zijn en werken in de natuur geeft me rust en voldoening. Mijn passie is om mensen te activeren en te verbinden en hiervoor wil ik de natuur gebruiken. Naast de tuin geniet ik van blues muziek in kleine kroegjes (met veel biertjes en leuk gezelschap) en wandelen/rennen in het mastbos.’

Ik ben Sven, in de pluktuin kan ik mijn creativiteit en werkmentaliteit goed kwijt. In de tuin houdt ik mij voornamelijk bezig met de teelt van de verschillende producten. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als imker bij de Bijenboederij. Naast mijn werk heb ik in de tuin ook een aantal bijenkasten staan waar de Gewoon Buitenhoning gemaakt wordt. Ik word blij en enthousiast van alles wat groeit. Ik vertel je graag meer over de teeltprocessen in de pluktuin!

.

‘Hi Ik ben Mik. Samen met mijn moeder en vriend ben ik vaak druk bezig in de pluktuin. Ik hou me vooral bezig met sociale media en de paarden. Daarnaast help ik graag mee met andere werkzaamheden. De paarden worden gehouden in een Paddock Paradise systeem, waarbij we proberen zo dicht mogelijk bij de natuurlijke omgeving van het paard proberen te komen. Onderdelen hiervan zijn de waterpoel, het bergje, verschillende snackhagen, kruidenstroken en het geven van ruwvoer op verschillende hoogten.
In het dagelijks leven werk ik bij Dierenartsen Midden Brabant als praktijkondersteuner. In mijn functie doe ik het administratieve werk voor de veeartsen en ben ik verantwoordelijk voor de communicatie en kwaliteit van het bedrijf.
Naast werk en de paarden ga ik ook graag drankjes doen met vriendinnen of lekker een avondje netflixen met Sven.’