Over ons

Wie zijn wij?

Stichting Pluktuin Gewoon Buiten is een prachtig stukje land in het buitengebied van Rijsbergen. Samen met de tuinders Lita Kalle, Sven Rommers en Mik Wrekenhorst, beheert het bestuur de Pluktuin. Als stichting willen wij een bijdrage leveren aan een gezonde en duurzame voedselomgeving in Rijsbergen, Breda, Etten-leur en omgeving.

Dat doen wij door het lokaal en duurzaam produceren van goede voeding voor mens, dier en milieu; het bewustzijn vergoten met betrekking tot het eten van gezond voedsel, duurzame voedselproductie, bloementeelt en het duurzaam houden van dieren; een plek creëren waar mensen contacten kunnen opdoen en kunnen samenwerken (sociaal-maatschappelijk); het vergroten van de biodiversiteit.

Als stichting zijn we lid van CSA Nederland, het netwerk voor ‘community supported agriculture’ (CSA). In een CSA deelt de consument met 1 of meer producenten risico’s, verantwoordelijkheden en opbrengsten van landbouwactiviteit (bij ons 1 seizoen). Verantwoordelijkheden, risico’s en opbrengsten (bijvoorbeeld tegenslag bij slechte weersomstandigheden of juist een geweldig grote opbrengst) worden hierbij gedeeld.

Het bestuur van de stichting bestaat uit voorzitter Egbert Kalle en secretaris/penningmeester Annah Neve.


Laten we de tuinders even voorstellen:

Lita in de tuin

‘Ik ben Lita, rasechte welzijnswerker met een vleugje landbouwachtergrond. In mijn dagelijks leven ben ik sociaal werker en werk ik met allerlei mensen; tegenwoordig werk ik veel met ouderen. Omdat deze doelgroep mij echt aanspreekt, heb ik de opleiding tot seniorencoach gedaan (juli 2019 afgerond). Het dagelijks leven is voor mij erg druk, buiten zijn en werken in de natuur geeft me rust en voldoening. Mijn passie is om mensen te activeren en te verbinden en hiervoor wil ik de natuur gebruiken. Naast de tuin geniet ik van blues muziek in kleine kroegjes (met veel biertjes en leuk gezelschap) en wandelen/rennen in het mastbos.’

Ik ben Sven, in de pluktuin kan ik mijn creativiteit en werkmentaliteit goed kwijt. In de tuin houdt ik mij voornamelijk bezig met de teelt van de verschillende producten. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als imker bij de Bijenboederij. Naast mijn werk heb ik in de tuin ook een aantal bijenkasten staan waar de Gewoon Buitenhoning gemaakt wordt. Ik word blij en enthousiast van alles wat groeit. Ik vertel je graag meer over de teeltprocessen in de pluktuin!

‘Hi Ik ben Mik. Ik hou me vooral bezig met de sociale media, maar ben tegenwoordig ook veel in de tuin zelf te inden.
In het dagelijks leven ben ik anatomisch bekapper, een hoefverzorger voor paarden. In mijn vrije tijd ga ik graag koffietjes drinken of lunchen met vriendinnen.