Oogstdeelnemers

Oogstdeelnemers? Wat is dit en wat houdt het in?

  • Ecologische groente en fruit van het seizoen plukken
  • Gemiddeld 4 maaltijden per week voor 1-2 personen
  • Kosten 2021: €200 per jaar

Wat zijn de voordelen voor jou als oogstdeelnemer?

  • Geen milieubelastende distributie en verpakkingen
  • Goedkoper dan de supermarkt
  • Doe kennis op over ecologische seizoensgroenten
  • Eet gezond zonder bestrijdingsmiddelen
  • Ontspan en ontmoet andere mensen op de tuin

Werkwijze
Je komt wekelijks je eigen groenten plukken aan de overasebaan in Rijsbergen. Het oogstseizoen loopt ongeveer vanaf april tot en met oktober.

Elke week zijn er meerdere (vaste) momenten dat geplukt kan worden. Door middel van een wekelijkse email, de wekelijkse post op de Facebookpagina en markering/instructieborden in de tuin is duidelijk welke gewassen geplukt kunnen worden en op welke manier je dit het beste kan doen.
We raden aan om zelf een tas/kratje en gereedschap (schaar en mesje) mee te nemen zodat je zelfstandig kan gaan plukken. Maar heb je vragen, dan is er altijd natuurlijk altijd iemand die je graag helpt! Wij zijn groot fan van herbruikbare tasjes of kratten om zo het milieu minder te belasten.

CSA – Communitie garden
Pluktuin Gewoon Buiten is een CSA ( Community Supported Agriculture). Als oogstdeelnemer ondersteun je onze pluktuin middels een jaarabonnement. Dit houdt in dat  je gedurende een groei en oogstseizoen van maart tot half oktober wekelijks groente kan komen plukken. De hoeveelheid is gemiddeld aan groente voor 4 maaltijden voor 1-2 personen per week. Afhankelijk van het moment van het seizoen kan het aanbod wat meer of wat minder zijn; we zijn afhankelijk van de natuur. In de praktijk zal er in de maanden april/mei minder aanbod zijn, maar zal het vanaf juni steeds meer worden. In het hoogseizoen is er genoeg eten voor de hele week!
Het tuinteam doet vooral zijn best om een goede oogst te realiseren.

Tarieven
Voor het oogstjaar 2021 zijn de kosten per oogstdeelnemer €200 euro voor het gehele jaar. We proberen het oogstseizoen zo veel mogelijk te verlengen, we gaan uit van een seizoen van april t/m oktober.

Lijkt het je wat om oogstdeelnemer te worden of heb je vragen? Schroom niet en neem vrijblijvend contact met ons op.

Ervaringen van onze oogstdeelnemers:

Als je geeft om de natuur en gezond, ecologisch eten, is dit de perfecte plek om bij te leren en je handen vuil te maken! – Sylvie