Oogstdeelnemers

Oogstdeelnemers? Wat is dit en wat houdt het in?

  • Ecologische groente en fruit van het seizoen plukken
  • Gemiddeld 4 maaltijden per week voor 1-2 personen
  • Kosten 2020: €200 per jaar

Het jaar 2019 was een pilot jaar. Na evaluatie bleek de werkwijze van het project succesvol en….er was veel meer opbrengst geweest dan verwacht. De oogstdeelnemers konden tevens enkele waardevolle en praktische tips geven. Nu gaan we echt starten ; weliswaar nog met een beperkt aantal deelnemers omdat we zeker willen weten dat ieder voldoende kan plukken.

CSA – Communitie garden
Pluktuin Gewoon Buiten is een CSA ( Community Supported Agriculture). Als oogstdeelnemer ondersteun je onze pluktuin middels een jaarabonnement. Dit houdt in dat  je gedurende een groei en oogstseizoen van maart tot half oktober wekelijks groente kan komen plukken. De hoeveelheid is gemiddeld aan groente voor 4 maaltijden voor 1-2 personen per week. Afhankelijk van het moment van het seizoen kan het aanbod wat meer of wat minder zijn; we zijn afhankelijk van de natuur.
Het tuinteam doet vooral zijn best om een goede oogst te realiseren.
Tarieven
Voor het oogstjaar 2020 zijn de kosten per oogstdeelnemer €200 euro voor het gehele jaar. We proberen het oogstseizoen zo veel mogelijk te verlengen, we gaan uit van een seizoen van maart t/m oktober.

Werkwijze
Elke week zijn er meerdere (vaste) momenten dat geplukt kan worden. Door middel van een wekelijkse email, de wekelijkse post op de Facebookpagina en markering/instructieborden in de tuin is duidelijk welke gewassen geplukt kunnen worden en op welke manier je dit het beste kan doen.
We raden aan om zelf een tas/kratje en gereedschap (schaar en mesje) mee te nemen zodat je zelfstandig kan gaan plukken. Maar heb je vragen,dan is er altijd natuurlijk altijd iemand die je graag helpt! Wij zijn groot fan van herbruikbare tasjes of kratten om zo het milieu minder te belasten.

Lijkt het je wat om oogstdeelnemer te worden of heb je vragen? Schroom niet en neem vrijblijvend contact met ons op.