Over ons

Wie zijn wij?

Pluktuin Gewoon Buiten wordt gerund door Lita Kalle, Sven Rommers en Mik Wrekenhorst. Wij (Lita en Mik) wonen sinds september 2016 op dit mooie stukje land in Rijsbergen.

Een lang gekoesterde jeugddroom van Lita was om lekker buiten te kunnen wonen en in de natuur bezig te zijn. Mik wilde als ‘paardenmeisje’ natuurlijk niks anders dan veel land en heel veel paarden. Toen we dit mooie stukje natuur in Rijsbergen zagen, waren we meteen verkocht. In September 2016 zijn we verhuisd en aan de slag gegaan met het project van de paarden en de tuin. Een groot, uitdagend project, maar enorm leuk om mee bezig te zijn.
Ondertussen heeft Sven sinds 2018 het team versterkt en kan met zijn kennis van de sector flink veel toevoegen aan de tuin. Naast alle werkzaamheden op de tuin heeft ieder zijn eigen hobby’s en bezigheden.
Laten we ons even voorstellen:

Lita in de tuin

‘Ik ben Lita, rasechte welzijnswerker met een vleugje landbouwachtergrond. Samen met mijn dochter Mik en haar vriend Sven woon ik in Rijsbergen. In mijn dagelijks leven ben ik sociaal werker en werk ik met allerlei mensen; tegenwoordig werk ik veel met ouderen. Omdat deze doelgroep mij echt aanspreekt, heb ik de opleiding tot seniorencoach gedaan (juli 2019 afgerond). Het dagelijks leven is voor mij erg druk, buiten zijn en werken in de natuur geeft me rust en voldoening. Mijn passie is om mensen te activeren en te verbinden en hiervoor wil ik de natuur gebruiken. Naast de tuin geniet ik van blues muziek in kleine kroegjes (met veel biertjes en leuk gezelschap) en wandelen/rennen in het mastbos.’‘Ik ben Sven en vind het enorm leuk om op de tuin bezig te zijn. Momenteel ben ik bezig aan mijn afstudeerjaar van de studie Tuin- en Akkerbouw op de HAS Hogeschool. Ik heb de intentie om in de sector aan de slag te gaan. Daarnaast werk ik in de vakanties en in het weekend aan de overkant bij een vollegrondsbedrijf waar de sla en prei telen. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig op de tuin en heb ik een 10tal bijenkasten die ik onderhoud.

.

‘Hi Ik ben Mik. Samen met mijn moeder Lita en mijn vriend Sven woon ik op Gewoon Buiten. Ik hou me vooral bezig met de paarden. Zippy is mijn eigen paard waar ik graag mee rij, grondwerk mee doe of mee wandel. Sinds kort zijn we ook bezig met clickertraining en kunstjes, echt heel erg leuk! Vanuit mijn passie voor paarden heb ik een kleine pensionstal opgebouwd bij ons thuis, enorm leuk en dankbaar werk.
In het dagelijks leven werk in bij de Smaakspecialist, een bedrijf dat biologische artikelen ontwikkelt en verkoopt, enorm leuk om in mijn werk ook met mijn passie bezig te zijn.
Naast werk en de paarden ga ik ook graag drankjes doen met vriendinnen of lekker een avondje netflixen met Sven.’